Våre kurs

Vi tilbyr forskjellige kurs i østlig filosofi, kinesiologi, akupunktur og naturterapi i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Ta kontakt for å finne ut når vi arrangerer neste kurs nær deg! Ta kontakt ve å ringe Gustav Heggelund på mobil 91 72 07 07.

Kursene våre har varighet fra 5 timer til 30 helger a 22 timer. Trinn på trinn kan du bygge opp din utdannelse så du slipper å lære det samme flere ganger. Våre lærebøker er på norsk og dansk.
I tillegg er det kompendier for hvert kurs. Elevene får individuell oppfølging etter behov.
Vi gir konkret, meningsfull og effektiv undervisning innen helhetlig terapi og personlighetsutvikling. 
 
Studiet er åpent for alle som har interesse for faget og har legning
for terapeutisk arbeide. Tidligere skole, kurs eller erfaring fra
helserelatert arbeide er en fordel, men ikke nødvendig. 
Østlig filosofi - 5 timer

Pris kun kr 800,-

Østlig filosofi handler om hvordan de gamle kinesere for flere tusen år siden forsto likheten mellom naturen og menneskekroppen. Dette ble symbolisert i det vi i dag kaller loven om de 5-elementer. Følelsene våre påvirker organene og organenes harmoni danner våre tanker (psykosomatisk). Det er enkelt å se hvordan dette henger sammen med våre uttrykk og fraser i daglig tale. Les mer om østlig filosofi her

Akupunktur - 300 timer (13 helger)

Fordeles på 14 helger - Pris kr 39 300,-

Akupunktur og dens teori startet vi med i østlig filosofi på første kurs. Vi benyttet den i kinesiologien og den har gjennomsyret hele undervisningen fra første dag. Vi skal nå se på resten av teorien og sette opp flere systemer.

Les mer om akupunktur her

Lock foot er en diagnostikk og opprettingsmetode for kropper med ulik beinlengde. Ulik lengde medfører problematikk i hofte, bekken, ryggrad, nakke og kjeve. Her bruker vi kinesiologi til å teste fram muskelgrupper som er kontrahert, og avbalanserer med kraniosakralterapi. 

Les mer om lockfoot her

Soneterapi/Refleksologi
44 timer fordelt på 2 helger. - Pris kr 5600,-

 

 

Soneterapi er en alternativ behandlingsform basert på trykkpunkter i føtter og hender. Behandlingsmetoden har opphav i indianske tradisjoner og fra oldtidens Egypt, og ble tatt opp av den amerikanske legen William Fitzgerald på begynnelsen av 1900-tallet. I moderne tid er dette en av de mest utbredte former for alternativ behandling

Kopping
22 timer fordelt på 1 helg. - Pris kr 2800,-

 

 

Kopping er en alternativ behandlingsmetode som tar sikte på å benytte undertrykk til å bedre sirkulasjonen i huden/muskulaturen og i kroppens indre organer der blodforsyningen er dårlig, for eksempel etter en skade.

Viltvoksende mat og medisinplanter
22 timer fordelt på 1 helg. - Pris kr 2800,-

 

 

Vi kan ikke importere kinesiske urter til Norge som vi vil. Kinesiologien sier vi skal spise det som vokser der vi bor. Det innehar alle de frekvenser vi trenger for å oppnå balanse i kroppen. Derfor er det viktig å kjenne til vårt eget naturlige apotek. Vi samarbeider med Holt Forsøksgård som er underlagt Universitetet i Tromsø, for å finne virkestoffer i de forskjellige plantene som har blitt brukt i generasjoner til samisk og norsk folkemedisin.

Triggerpunkt og meriedianmassasje
22 timer fordelt på 1 helg. - Pris kr 2800,-

 

 

Kinesiologi er en avbalanseringsteknikk hvor vi bruker en indikator muskel for avlesning JA/NEI. Bygger på gammel kinesisk kunnskap om de 5-elementers teori, tilsatt moderne psykologi. Her jobber vi med det strukturelle, genetisk/ernærings, psykiske og elektriske system (nerver).  Les mer om kinesiologi her

Kraniosakralterapi er å kontrollere og harmonisere cerebrospinalvæsken som ligger rundt hjernen og ryggmargen. Den pulserer normalt 6-12 ganger pr min og styrer rytmen til lungene og hjertet. Skaper bevegelse i kranielappene og hele skjelettet. Den påvirker alle hinnene rundt organer, sener og årer.  Les mer om kraniosakralterapi her

Psykologi, pasientbehandling og etiske regler i klinikk


22 timer fordelt på 1 helg.  - Pris kr 2800,-

 

 

Psykologi i klinikken er klientbehandling og forståelse av hvorfor sykdommer og traumer oppstår. Ikke bare hvorfor man har det, men hvordan vi tar det.

Hva kan vi tillate oss på forskjellige nivå i klinikken?

 

Ernæring, vitaminer og mineraler
22 timer fordelt på 1 helg. - Pris kr 2800,-

 

 

Vi lærer det grunnleggende innenfor ernæring og lærer oss å forstå og vurdere ulike kosttilskudd og ernæringspreparater. Vi går også igjennom ulike diett-typer, innholdsdeklarasjon og produktinformasjon.

Feng shui
22 timer fordelt på 1 helg. - Pris kr 2800,-

 

 

Feng shui er læren om hvordan våre omgivelser, plassering, farge og form påvirker hvert enkelt individ. På dette kurset vil vi gå igjennom  kinesisk filosofi, grunnprinsipper i feng shui, helse og miljø/arkitektur, planlegging av medisinsk klinikk med feng shui og feng shui som medisinsk redskap, diagnose og behandling

Akupressur/Tankefelt terapi
22 timer fordelt på 1 helg. - Pris kr 2800,-

 

 

Stimulering av akupunkturpunkter og kroppsområde (dematomer) uten å perforere huden. Løser opp blokkeringer i meridianene.

Kombinasjon av behandlingsmåter i praksis
 88 timer fordelt på 4 helger. - Pris kr 2800,- pr helg

 

 

Vi går igjennom alle behandlingsmåtene vi har lært og tester

disse ut i praksis på pasienter. Du lærer å bli trygg på behandlingsteknikkene og får øvd deg på en reel pasientsituasjon 

Fagansvarlig: Gustav A. Heggelund

Telefon: 917 20 707

Mail: helbredi@gmail.com

Vi holder kurs til helsepersonell og privatpersoner i

Oslo | Tromsø | Trondheim | Bergen